Zdravé recepty

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Oběd Bez lepku

Potřebujeme:

  • 1 x máslová dýně Hokkaidó,
  • 1 x červená paprika,
  • 1 x větší mrkev,
  • 1-2 x šalotky,
  • 1 x celý česnek, tymián dle chutí,
  • 1 x velkou lžící olivového oleje,
  • 200 ml kokosového mléka,
  • 300-400 ml zeleninového vývaru,

Sůl, pepř, chilli a na ozdobu dýňová semínka a dýňový olej.

Postup:

Zeleninu nakrájíme na kousky, česnek rozkrojíme na půl, dáme na plech (já používám pečící papír) zeleninu polijeme olivovým oleje, dáme péct do trouby na 200 stupňů cca 40 minut (aby i mrkev byla měkká).

Po upečení dáme zeleninu do hrnce, vymačkáme česnek, přidáme vývar, mléko, a to vše rozmixujeme. Dochutíme (sůl, pepř) a je hotovo! Servírujeme do hlubokých talířů a ozdobíme trochou dýňového oleje a semínky.

Recept také najdete na mém Instagramu @katkaprozdravi ve formě videa.
Made on
Tilda