Potřebujeme:
- 1 x máslová dýně Hokkaidó,
- 1 x červená paprika,
- 1 x větší mrkev,
- 1-2 x šalotky,
- 1 x celý česnek, tymián dle chutí,
- 1 x velkou lžící olivového oleje,
- 200 ml kokosového mléka,
- 300-400 ml zeleninového vývaru,
Sůl, pepř, chilli a na ozdobu dýňová semínka a dýňový olej.
Postup:
Zeleninu nakrájíme na kousky, česnek rozkrojíme na půl, dáme na plech (já používám pečící papír) zeleninu polijeme olivovým oleje, dáme péct do trouby na 200 stupňů cca 40 minut (aby i mrkev byla měkká).
Po upečení dáme zeleninu do hrnce, vymačkáme česnek, přidáme vývar, mléko, a to vše rozmixujeme. Dochutíme (sůl, pepř) a je hotovo! Servírujeme do hlubokých talířů a ozdobíme trochou dýňového oleje a semínky.
Recept také najdete na mém Instagramu @katkaprozdravi ve formě videa.
Po upečení dáme zeleninu do hrnce, vymačkáme česnek, přidáme vývar, mléko, a to vše rozmixujeme. Dochutíme (sůl, pepř) a je hotovo! Servírujeme do hlubokých talířů a ozdobíme trochou dýňového oleje a semínky.
Recept také najdete na mém Instagramu @katkaprozdravi ve formě videa.